Aanrechtbladen
Een keukenblad is een erg belangrijk onderdeel in jouw keuken. Hierop bereid je je maaltijden en het is daarom belangrijk dat het aanrechtblad van goede kwaliteit is. Er zijn talloze keukenbladen van verschillende materialen, zoals kunststof en natuurlijke materialen, zoals marmer. Maar welk type blad past het beste bij jouw levensstijl en wensen? Wij vertellen je graag meer over de verschillende materialen aanrechtbladen.
Wil jij weten wat je keuken gaat kosten?


Composiet aanrechtblad
Composiet is een natuurlijke materiaal en daardoor is elk keukenblad uniek. Een composiet aanrechtblad is zeer hard en daardoor kras- en stootbestendig. Bovendien is een composiet werkblad hittebestendig en erg hygiënisch omdat het blad erg dicht is. Het nadeel van een composiet werkblad is dat het gevoelig is voor vlekken. Ondanks dat een aanrechtblad van composiet hittebestendig is, is het verstandig om altijd een onderzetter te gebruiken onder hete en koude producten.

Kunststof aanrechtblad
Een groot voordeel van een kunststof aanrechtblad is dat het relatief goedkoop is. Een kunststof werkblad is niet poreus, onderhoudsvriendelijk en in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Het materiaal is echter niet hittebestendig en gevoelig voor deuken, waardoor het slim is om gebruik te maken van onderzetters.

Houten werkblad
Met een houten werkblad beschik je over een uniek keukenblad, dankzij het natuurlijke materiaal. Bovendien heeft hout een warme en luxe uitstraling. Helaas is hout niet waterdicht, niet hittebestendig en gevoelig voor krassen. In de zomer en winter kan het blad uitzetten en krimpen.

Marmeren keukenblad
Een marmeren keukenblad heeft een luxe en unieke uitstraling. Elk marmeren keukenblad is anders doordat het natuurmateriaal is. Een aanrechtblad van marmer is hittebestendig, maar om schade te voorkomen is het raadzaam om altijd onderzetters te gebruiken. Marmer is vlekgevoelig, omdat het materiaal licht poreus is. Polijsten van de oppervlakte maakt een marmer keukenblad minder poreus.

Betonnen aanrechtblad
Een aanrechtblad van beton is erg stevig en daarmee kras- en stootvast. Het heeft bovendien een stijlvolle, robuuste uitstraling. Echter is een betonnen aanrechtblad ook erg zwaar, kwetsbaar en gevoelig voor zuren en bijtende middelen.

Graniet keukenblad
Met een graniet keukenblad beschik je over een uniek product, want graniet is een natuurmateriaal. Een granieten aanrechtblad is hittebestendig en kras- en stootvast. Graniet is licht poreus en gevoelig voor bijtende middelen.

Dekton keukenblad
Een keukenblad van dekton is zeer goed bestendig tegen zonlicht. Het is een hard materiaal waardoor krassen en vlekken geen kans krijgen. Een dekton aanrechtblad is verkrijgbaar in veel diverse kleuren. Dekton kan iets prijziger zijn dan andere materialen, maar gaat door de hardheid en kwaliteit ook heel lang mee.

Keramiek keukenblad
Keramiek is zeer hittebestendig en erg hygiënisch. Dit is een groot voordeel in de keuken, omdat je keukenblad hierdoor makkelijk schoon te houden is. Een nadeel van een keukenblad van keramiek is dat het gevoelig is voor zuren, chemische producten en harde schuurmiddelen.

RVS keukenblad
Een RVS keukenblad is erg hitte- en krasbestendig. Bovendien is het erg hygiënisch en bestand tegen water. Een aanrechtblad van RVS is helaas wel gevoelig voor krassen en vingerafdrukken.

Fenix aanrechtblad
Een Fenix aanrechtblad is krasbestendig, stootvast en erg hygiënisch. Door het speciale Fenix materiaal, verdwijnen vingervlekken snel. Dit materiaal kan op meerdere plekken in de keuken gebruikt worden, waardoor de keuken een mooi geheel wordt.

Afmetingen keukenblad
Niet alleen het materiaal van een keukenblad is belangrijk, maar ook de afmetingen. Als het aanrechtblad te hoog of te laag is, kan dit zorgen voor nek- en rugklachten. De standaard hoogte van een aanrechtblad is ongeveer 92 cm. Dit is de ideale hoogte bij een gemiddelde lengte van tussen de 170 en 180 cm. Wanneer je kleiner of groter bent, is het aan te raden om voor een lager of hoger aanrechtblad te kiezen. Ook de juiste diepte van het werkblad is belangrijk voor een goede ergonomie. Voor een gemiddeld persoon is 60 cm de ideale grijpdiepte. Ook hierbij geldt: ben je langer of korter dan tussen 170 en 180 cm, pas daar dan de diepte aan van je werkblad.
Keukenblad op maat
Zijn de standaard afmetingen niet de juiste afmetingen voor jou? Geen probleem, we maken voor jou graag een keukenblad op maat. Met een keukenblad op maat weet je zeker dat de afmetingen kloppen ten opzichte van jouw lengte.
Keukenblad kopen
Ben je toe aan een nieuw keukenblad of zoek je voor je nieuwe keuken nog een nieuw keukenblad? De kosten van een keukenblad verschillen enorm en het grootste verschil zit in het materiaal. Ben je er nog niet uit welk keukenblad het beste bij jou past of wil je meer advies? Ontdek bij ons alle mogelijkheden en laat je adviseren door onze keukenadviseurs. Maak van tevoren een afspraak zodat zij alle tijd hebben om je te voorzien van het beste advies.

Van slimme indeling tot de juiste materialen - onze adviseurs geven advies op maat











